MANUEL TORRES I NÚRIA QUIROGA, VENCEDORS DE LA TRAIL

LA TRAIL SENDERS DEL PENEDÈS A LES CABANYES TOT UN ÈXIT AMB 450 ATLETES ARRIBATS

Tot i les fortes pluges caigudes dissabte, el diumenge sota un dia de sol preciós es feia la 1era edició de Trail Senders del Penedès, una cursa d’iniciació al món del Trail o curses de muntanya.

Tot va  sortir perfecte, el diumenge dia 23 tancàvem inscripcions amb 500 atletes i durant la setmana es van rebre multitud de sol·licituds d’inscripcions, un fet a destacar si tenim en compte que el mateix dia es feien moltes curses i molt importants per tot Catalunya. La Trail al ser la primera edició tenia el repte d’assolir 500 atletes inscrits, finalment assolits pels seus  organitzadors.

Aquesta prova organitzada per l’Ajuntament de les Cabanyes i per la comissió organitzadora de la cursa de Sant Valentí posava més de 70 voluntaris per tot el circuït, així com a la sortida i l’arribada, un 80% dels quals eren veïns del poble.

La Trail llarga de 12,7 kms tenia la sortida a les 10 de matí desprès de guardar 1 minut de silenci per la mort d’una atleta el dissabte a la cursa dels Cavalls del Vent. Els atletes enfilaven el primer km per dins del poble i a partir d’aquí ja començaven a córrer per senders envoltats per vinyes precioses i per un recorregut molt sinuós, amb l’únic handicap de trobar-se fang en algunes parts del circuït.

L’atleta vilafranquí Manuel Torres des d’un bon començament es posava al davant de la cursa i marcava un ritme infernal, anava apretant de valent i arribava de nou a les Cabanyes amb un gran  crono de 45 minuts i 55 segons, corrent a una mitjana de 3’37 el km. Manuel és un dels millors atletes que ha tingut i té el Penedès, ja que gairebé guanya a totes les curses o està entre els 3 primers. Milita al club Esportiu Penedès.

Darrera  seu entrava David Uroz del club muntanya Capafonts amb un registre de 46’31”. I al tercer lloc el David Bernardo del C. A. Olesa amb 47’05”.

En dones, la guanyadora va ser la Núria Quiroga que va fer una impressionant cursa amb un  crono de 58’13” corrent a una mitjana de 4’ 35 el km i li treia més de tres minuts a la segona classificada, la Susana Pérez, que entrava amb 1h01’59” segons. La 3era era la Nati Rubio de l’Esportiu Penedès amb 1h02’35”.

Aquesta  cursa finalitzava amb 360 atletes i tots mostraven la seva satisfacció d’haver gaudit d’un gran circuït, d’un paisatge increïble i d’una gran organització: dos avituallaments, un voluntari a cada racó, marques per tot arreu i una arribada genial.

A la Trail curta de 5’5 km participaven 91 atletes i el guanyador va ser Manuel Egea del  C.A. Canovelles amb un registre de 19 minuts i 27 segons. Un gran crono corrent a una mitjana de 3’30” el km. La lluita va estar fins al final ja que es va decidir per un segon, essent el 2on classificat Allal Elgamous. I el tercer classificat era el Pau Vilaplana del Miostaff amb 20’23”.

En dones, la guanyadora va ser la Gemma Escofet amb 27 minuts i 42 segons, corrent a una  mitjana de 4’55” el km, li treia tant sols 4 segons a la segona classificada, la Cristina Escardó amb 27’46” i 10 segons a la tercera, la Cristina Balaña amb 27’52”. Una gran lluita entre les tres primeres.

El club  guanyador va ser l’Esportiu Penedès amb 2h36’.

Els  atletes locals guanyadors de la Trail llarga van ser el Jordi Albareda amb 51’28” i la Silvia Sabaté amb 1h06’, mentres que a la curta el Marcel Soler amb 24’38” i la Cristina Escardó amb 27’46”

Una vegada finalitzada la cursa es va procedir a fer el lliurament de premis amenitzat per l’Ernest Gili, amb la presencia del l’Alcalde de les Cabanyes, Cisco Olivella, la regidora Anna Arrufat, i per part de l’organització la Luci Barrio i el Felipe Cavanillas.

L’organització dona les gracies a totes les empreses col·laboradores, als voluntaris i a tots el corredors que han confiat en la Trail Senders del Penedès.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.